مقاله فارسی جستجو حاوی کلیدواژه پیشینه تحقیق | porseshneshan
انتشار: خرداد 30، 1402
بروزرسانی: 26 خرداد 1404

مقاله فارسی جستجو حاوی کلیدواژه پیشینه تحقیق | porseshneshan

تدوین چارچوب نظری و یا تجربی تحقیق، در این مرحله، بر اساس اطلاعات به دست آمده از پژوهش های قبلی و نظریه های موجود مرتبط با مسئله، چارچوب نظری یا تجربی تحقیق، فراهم می شود. از این رویکرد برای شناسایی و توصیف آنچه که در رابطه با موضوع مورد نظر نگاشته و یا تحقیق شده است می توان استفاده کرد. در این حالت، پس از یک مقدمه کوتاه، کافی است هر یک از متون یا پژوهش های مرتبط را به صورت جداگانه و براساس یک روش مشخص(مثلاً به ترتیب زمانی، یعنی سال انتشار متون بررسی شده) توصیف کرد. توصیف پژوهش ها شامل زمینه موضوعی، روش تحقیق و یافته های مربوط می باشد . از این رویکرد برای شناسایی و توصیف آنچه که در رابطه با موضوع مورد نظر نگاشته و یا تحقیق شده است می فروشگاه فایل پرسش نشان توان استفاده کرد.

پیشینه تحقیق گردشگری و توسعه پایدار مطالعات علمی پژوهشی و ISI

مقاله فارسی جستجو حاوی کلیدواژه پیشینه تحقیق | porseshneshan

بسیار مهم است که محقق بداند برای تنظیم و تدوین فصل دوم پایان نامه باید چه کارهایی بکند. بررسی پیشینه تحقیق (Literature review)به معنی انجام یک تحقیق جدید برپایه دانش و ایده های موجود است. در واقع شما از آنجایی که دیگران قبلاً به آنجارفته اند، پژوهش را ادامه می دهید.

برای نمونه بسته به تحقیق خود می توانید منابع را به دو دسته پژوهش های داخلی و خارجی تقسیم کنید. بسیاری از وب سایت هایی که به صورت پایگاه های منابع علمی هستند می توانند در یافتن پیشینه تحقیق مفید باشند. در حالی که در یک مقاله مجال کمی برای بررسی تحلیلی یا انتقادی پیشینه موضوع وجود دارد و این بخش باید به طور کلی و مختصر تهیه شود. دلیل این امر را می توان در اهمیت، اهداف و کارکردهای پیشینه پژوهش جستجو کرد. 3- بیان درست تفاوت مسئله تحقیق خود با دیگر مسائل و اشاره به جدید بودن مسئله با استناد به تحقیقات انجام شد. مسائلی که در دنیای علم و پژوهش مطرح می شود و محقق در آن باره دست به تحقیق می زند ممکن است به اشکال مختلف برای دیگر محققان نیز اتفاق افتاده باشد.

  • لازم به ذکر است که در کارهای علمی تسلط به مطالعات قبلی از ارکان اساسی است زیرا ما نیاز داریم بدانیم قبل از ما چه مطالعاتی انجام شده و ما چه چیز تازه ای را می توانیم به این زمینه اضافه کنیم.
  • این کار علاوه بر اینکه بینش محقق را در آن موضوع افزایش می دهد ، در واقع باعث ایجاد یک نوع پشتوانه در تحقیقات او خواهد شد.
  • دلیل این امر را می توان در اهمیت، اهداف و کارکردهای پیشینه پژوهش جستجو کرد.
  • شما ممکن است با برخی از نظریه ها مخالفت کنید و یا از ترکیب چند نظریه برای شکل دهی ساختار تحقیق خود استفاده کنید.

این امر به او کمک می کند تا تحقیقات خود را در راستای مجموعه پژوهش های هم خانواده قرار دهد و آن را با دستاوردهای تحقیقاتی دیگران هماهنگ کند. در تجزیه و تحلیل و جمع بندی شما ضمن بررسی واگرایی و همگرایی تحقیقات انجام شده و نیز بررسی نقاط قوت و ضعف آن ها، باید به مهم ترین پاسخ هایی که طی بررسی پیشینه برای سوالات و فرضیات تحقیق خودتان فراهم کرده اید اشاره کنید. توجه داشته باشید که در هنگام بررسی پیشینه تحقیق ممکن است با اطلاعات زیادی مواجه شوید، اما نیاز نیست که از همه آن ها در مقاله خود استفاده کنید؛ تنها کافی است مطالبی را بیان کنید که مرتبط با موضوع پژوهش شما هستند. در بیان مطالب از پیشینه محور اصلی را سوالات و فرضیات خود قرار دهید، به این صورت که مشخص کنید در تحقیقات خود به سوال ها و فرضیه های ما چگونه و با چه ابزاری پاسخ داده  اند. از این رو پیشینه ها به دو بخش موضوعی و روشی تقسیم می شوند که همانطور که واضح است بخش موضوعی تحقیقاتی را شامل می شوند که به سوالات ما پاسخ می دهند و بخش روشی به نحوه  کار مرتبط با موضوع ما اشاره دارد. این تنظیمات را طبق موضوع تحقیق به چند دسته توصیفی، تبیینی، روشی و موضوعی تقسیم می کنند اما نکته مهمتر تجزیه و تحلیل و جمع بندی این بخش است.

روش های پیشینه یابی